#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Počítání menstruačního cyklu

Poradna

Počítání menstruačního cyklu

17. 3. 2022
menstruační cyklus se počítá od konce menstruace do začátku druhé?!
začala jsem brát antikoncepci, vynechala jsem teprve 1x 19.12. a dostala jsem to hned 20.12....predtim jsem skoncila mentruovat 3.12....tze jen 17dní mezi..je to tak? srovná se to?
děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Menstruační cyklus se počítá od prvního dne poslední mestruace do posledního dne předcházejícího menstruaci následující. Ideálně trvá cyklus 28 dnů. Pokud vynecháte jednu tabletu antikoncepce, můžete začít krvácet, toto krvácení se nazývá krvácení ze spádu a není pravou menstruací. Pokud se vám to znovu stane, začněte užívat další pilulku co nejdříve poté, co na to přijdete, a krvácení se opět zastaví. 7 dnů byste pak měla užívat jinou formu antikoncepce (kondom), abyste si byla jistá, že neotěhotníte a piluky brát přitom normálně dál. Normální menstruace se pak dostaví v termínu, kdy se dostavit má.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku