#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Plodnost po samovolném potratu

Poradna

Plodnost po samovolném potratu

17. 3. 2022
Dobry den.chtela bych se zeptat,jestlize u me probehl samovolny potrat asi pred dvemy lety,tzn.ze k oplodneni dolso...jsem tedy plodna,nebo mohlo dojit k neplodnosti napr.z duvodu nejake infekce???Dekuji za odpoved
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Ke spontánnímu potratu dochází cca u 15% zjištěných těhotenství. Toto číslo je poměrně vysoké. Většinou za tím stojí neživotaschopnost plodu, poškození vlivy zevního prostředí (např. virózou, léky). Někdy je příčina genetická či anatomická, roli mohou hrát i chronické infekce. Je to natolik časté, že pokud se to u jedné ženy stane méně než 3x, nevěnuje se tomu pozornost. Pokud je to potřetí, začíná se vyšetřovat, zda za tím není nějaká trvalá příčina, většina příčin se totiž týká jen toho konkrétního neúspěšného těhotenství a dále se neopakuje. Pokud se vám nepodaří příště otěhotnět dříve než do jednoho až 1,5 roku (při pravidelném nechráněném pohlavním styku) nebo pokud se bude situace ještě dvakrát opakovat, pak vyhledejte odbornou pomoc.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku