#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění s jedním vejcovodem

Poradna

Otěhotnění s jedním vejcovodem

17. 3. 2022
dobrý den jsem maminkou 9syna který se narodil cs už asi 6 let se snažíme o miminko byla jsem i na laparoskopii vaječníků tam mi zjistili že se kontrastní látka do toho druhého nedostala takže mi fungije s největší pravděpodobností jen jeden můj ginekolog říká ,že jsem v pořádku ,ale stále se nic neděje chtěla bych vědět jestli mám vůbec po tak dlouhé době bez antikoncepce že normálně otěhotním .Neměla bych už přemýšlet o umělém oplodnění .Slyšela jsem ,že existije i něco jako inseminace že by ten vývoj nemusel jít mimotělně děkuji za odpověd
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Šest let je dlouhá doba, pokud chcete otěhotnět, nechte se komplexně vyšetřit, aby se zjistilo, kde je problém. Vyšetření příčin neplodnosti provádí reprodukční centra (viz www.zenska-neplodnost.cz/reprodukci centra). Pokud máte jeden vejcovod průchodný, pak neprůchodnost druhého by příčinou být neměla. Nepíšete, kolik je vám let, přirozená schopnost otěhotnět klesá s věkem.
Neplodnost se léčí podle příčiny, rozhodně to neznamená, že budete automaticky muset podstoupit mimotělní oplodnění, některé příčiny lze např. řešit pouze hormonální léčbou, jiné vámi zmiňovanou inseminací.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku