#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění s autoimunitním onemocněním

Poradna

Otěhotnění s autoimunitním onemocněním

17. 3. 2022
Dobrý den, přes rok se snažíme otěhotnět. Máme 3letého syna. Menses mám pravidelně, manžel zdráv. Trpím hyperbilirubinémií (z neznámé příčiny) a nyní už podruhé mi zjistili pozitivní ANF faktor, tedy autoimunitní onemocnění. Může mít toto nějaký vliv na naše neúspěšné pokusy o miminko?Musím ještě dodat, že já sama se cítím v pořádku, problémy nemám. Moc děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Myslím, že pozitivita ANF by na otěhotnění neměla mít vliv. Jedno dítě již máte, takže je vaše šance na další otěhotnění vysoká. Pokud se snažíte již rok, doporučuji vám kontatovat některé centrum pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra), kde eventuelně mohou vyšetřit i jiné autoimunitní protilátky, které by se mohly na snížené schopnosti otěhotnět podílet, a dle výsledků zvolit vhodnou terapii.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku