#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění při problémech se štítnou žlázou

Poradna

Otěhotnění při problémech se štítnou žlázou

17. 3. 2022
dobrý den,je mi 28 let a máme 2,5 letého syna.nyní se již 7 měsíců snažíme o druhé dítě,ale bohužel bez úspěchu-přitom první syn,se nám "povel"inhed.lečím se již 10 let na hypofunkci štítné žlázy,ale stav je upravován a hlídán léčbou,jen po porodu mi byla dávka léku o něco zvýšena,ale od té doby zůstává stejná. mám strach,proč se nám miminko nedaří.děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, porucha štítné žlázy skutečně může být příčinou neplodnosti,ale pokud je vaše léčba správně nastavena, pak by v tomto ohledu problém být neměl. Neplodnost se standardně vyšetřuje a léčí až po 1-2 letech, kdy má pár pravidelný nechráněný pohlavní styk a k otěhotnění nedojde. Podle statistik jen u 60 % zdarvých párů dojde k otěhotnění během půl roku, zhruba 85% žen otěhotní do dvou let. 7 měsíců je ještě krátká doba, počkala bych.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku