#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění při kojení

Poradna

Otěhotnění při kojení

17. 3. 2022
Dobrý den. Jsem 15měsíců po porodu a stále kojím. Snažíme se již půl roku o druhé dítě.Zatím se bohužel nedaří.Měsíčky mám od 7měsíce po porodu, celkem pravidelné(v rozmezí 28-32dní) a kojím nyní již jen v noci (3x).Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že mám po porodu výrazně! slabší, kratší a bezbolestnou menstruaci než jsem měla před otěhotněním (měla jsem MS dlouhou 7dní, první tři dny velmi silnou, bolestivou).
Nyní mám MS velmi krátkou 4,max.5dní. Z toho od třetího dne jen malinko špiním.
Chtěla bych se zeptat, jestli to nenaznačuje na nějaký problém? Docela mi to dělá starost. Děkuji za vysvětlení.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Pokud stále kojíte, je velmi pravděpodobné, že neovulujete - neuvolňuje se vám vajíčko. Při kojení je zvýšená hladina hormonu prolaktinu, který menstruační cyklus narušuje a většinou i zabraňuje ovulaci. To, že máte slabou a krátkou menstruaci, je tedy vysvětlitelné právě tím, že kojíte. Pokud chcete otěhotnět, pak budete asi muset přestat kojit. Rozhodně se ničeho neobávejte, pouze pokud by se situace po vynechání kojení do cca tří až šesti měsíců měsíců neupravila, pak je na místě vyšetření. Takže žádný stres mít nemusíte. S pozdravem

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku