#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Poradna

Otěhotnění po vysazení antikoncepce

17. 3. 2022
Dobrý den,prosím vás o radu.S přítelem se snažíme o miminko.Před tím jsem 4 roky brala hormonální antikoncepci.Po vysazení antikoncepce jsem menstruaci dostala v běžném termínu.Další měsíc jsem si každý den dělala ovulační testy,ale pokaždé vyšly negativně.Mám obavy jestli ovulaci vůbec mám.Další menstruaci jsem zatím nedostala, přitom je to již 40 dní.Prosím poraďte jestli bych neměla navštívit gynekoložku.Předem moc děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

PO dlouhodobém užívání HAK v některých případech může trvat i několik cyklů než se obnoví menstruační a ovulační cyklus.Bylo by vhodné zkonrolovat hladinu vašich hormonů a provedení USG vyš..Podle výsleků naplánovat další postup.Pravděpodobně bude nutné indukovat ovulaci pomocí horm tablet , při neuspěchu horm. injekcí.Samozřejmě by bylo vhodné před léčbou vyšetřit rovněž spermiogram partnera

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku