#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Poradna

Otěhotnění po vysazení antikoncepce

17. 3. 2022
Dobrý den,chci se zeptat:je mi 35 let,mám 3 děti z prvního manželství,teď mám přítele a asi 7 měsíců se pokoušíme o dítě,ale marně.Předchozí těhotenství byla bez problémů,brala jsem 10let bez přerušeníhormonální antikoncepci.Je možné,že tato antikoncepce stále působí na moji ovulaci?
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. I to je možné, po vysazení antikoncepce, zvlášť byla-li dlouho užívaná, může dojít k tzv. post-pill amenorrhee, což znamená nedostavení se menstruace (a potažmo s tím i ovulace) po vysazení antikoncepce. Trvá to většinou tak 3 až 6 měsíců, někdy ale i rok. Vy ovšem nepíšete, zda menstruaci máte či ne, takže se vás tento problém možná netýká. Příčin, proč se vám 7 měsíců nedaří otěhotnět, může být ale více. Problém může být i na straně partnera. 7 měsíců ale není zase tak dlouhá doba, abyste se příliš znepokojovala, neboť i u zcela zdravých párů platí, že k otěhotnění do 6 měsíců dochází jen u 60% párů, do roka pak otěhotní zhruba 85%. U vás může hrát roli také věk, protože ve vašem věku potřebuje průměrná zdravá žena k otěhotnění cca 1 rok. ZTo znamená, že možná o žádný problém nejde, jen to chce trochu trpělivosti. Zkuste si zjistit, zda ovulujete (viz www.zenska-neplodnost.cz/spravne-nacasovani) a pokud ne, pak s diagnostikou a léčbou poruchy plodnosti příliš dlouho nečekejte a vyhledejte pomoc v některém specializovaném centru (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra)

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku