#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po revizi dělohy

Poradna

Otěhotnění po revizi dělohy

17. 3. 2022
Dobrý den, poprvé jsem otěhotněla, bohužel došlo k tzv.zamlklému těhotenství ve 12.týdnu podle poslední menzes (mrtvý plod měl velikost 6-7.týdnů). Následovala ihned revize dělohy v narkóze s upozorněním, že bych mohla "krvácet" týden. Krvácení mě ustalo hned druhý den. Zajímá mě, co bude dál. Jsou nějaká rizika v otěhotnění do budoucnosti? Nějaká zdravotní omezení? Je něco, jak zabránit něčemu podobnému? Je mi 29 let, váha 48 kg. Zkrátka, co mám teď dělat. Děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Pokud operace proběhla bez komplikací, teplot po výkonu, nemělo by nic bránt Vašemo otěhotnění.jako minimální odstup před dalším otěhotěním jsou 3 měsíce- 6 měsíců .Je třeba aby proběhly alspon 3 menstr. cykly. Samozřejmě je možné provedení USG vyšetření a zhodnocení vzhledu sliznice děložní-pokud by jste otěhotněla dříve existuje určité nebezpečí , že by se spont. potrat mohl opakovat z důvodu zatím nekvalitně připravené sliznice děložní , příčanu spont potratu se přesně většinou nepodaří zjistit, existuje řada teorií proč k tomu dochází
před graviditou můžete užívat kyselinu listovou, specializovaná vyšetření se doporučují až při opakovaných potratech

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku