#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po revizi dělohy

Poradna

Otěhotnění po revizi dělohy

17. 3. 2022
Dobrý den, mám na Vás jednu otázku. Za jakou dobu doporučujete otěhotnět po revizi dělohy. Zákrok jsem podstoupila 5.2.2008 (7 - 8tt), proběhl bez komlikací a první MS přišla 27.3. což je 7 týdnů. Můj gynekolog mi zdělil, že jsem v naprostém pořádku a že se vše zahojilo dobře, ale snažit se otěhotnět doporučil 6 měsíců a lékařka, která mě propouštěla 3 měsíce. Akorát si nejsem jistá, jestli to mám brát od zákroku nebo od první MS po zákroku. A jaké by mohly nastat komplikace, kdybych otěhotněla dříve?
Děkuji moc za vaši odpověď a za čas, který mému dotazu věnujete.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Doporučení se liší, jako minimální odstup jsou 3 měsíce, 6 měsíců se uvádělo dříve.Aby roběhly alspon 3 menstr. cykly.Záleží na stáří gravidity, ev. komplikacích při revisi, průběhu 6ti nedělí, atd. Samozřejmě je možné provedení USG vyšetření a zhodnocení vzhledu sliznice děložní-pokud by jste otěhotněla dříve existuje určité nebezpečí , že by se spont. potrat mohl opakovat z důvodu zatím nekvalitně připravené sliznice děložní,pokud by jste otěhotněla dříve pak nezbývá jen věřit ,že se situace nebude opakovat, i když příčanu spont potratu se přesně většinou nepodaří zjistit

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku