#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Otěhotnění po interupci

Poradna

Otěhotnění po interupci

17. 3. 2022
Dobrý den, před dvěma lety jsem podstoupila miniinterupci ze soukromých důvodů. S partnerem se kterým jsem byla těhotná tehdy jsme již manželé a vlastně rok a půl se snažíme znovu o miminko, ale nejde nám to. Gynekolog mi říkal, že můžu mít neprůchodné vejcovody po té mini. Zvažuji, že zajdu na kliniku v Pardubicích aby se na mě podívali. Samozřejmě bych chtěla aby nám to šlo jako tehdy, ale mám velký strach že jsem interupcí něco pokszila. Ještě k tomu mám nepravidelnou menstruaci někdy po 28 dnech a potom po 38 a tak se to stále opakuje. Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

jakýkoli zákrok do dutiny děložní nebo do dutiny břišní představuje určité riziko pro průchodnost vejcovodů, před tímto vyšetřením bylo by vhodné vyšetřit Váš hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace,dále vyšetření spermiogramu , po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat laparoskopii,ev. jinou vyšetřovací metodu ke stanovení průchodnosti vejcovodů

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku