#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Opožděná ovulace

Poradna

Opožděná ovulace

Dobrý den,
prosím o radu, již rok se snažíme o mimi, jsem po laparoskopii - vše O.K. /byla provedena zároveň s odstraněním polypu/, přítel O.K., od vysazení antikoncepce problémy s dlohým cyklem až 60 dní, od gynekologa nasazena provera 17-25 DC, měřím bazální teploty, zvýšení teplot vždy až nasazení provery, nyní jsem proveru vysadila, cyklus již 43 den, zvýšení teplot proběhlo až kolem 33 DC, od té doby teploty stále zvýšené. Může se jednat o opožděnou ovulaci? Je třeba dlouhé cykly upravovat hormony, když probíhá ovulace? Neuškodím si, když nebudu brát Proveru, může se onemocnění -polycystické vaječníky - zhoršit? Děkuji za odpověď a přeji krásné léto
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Ovulace mohla skutečně proběhnout později v cyklu. nemusela ale proběhnout vůbec, střídání ovulačních a anovulačních cyklů je u polycystických vaječníků běžné. Doporučovala bych vám gestageny ve druhé polovině cyklu nadále užívat (nemusí jít jen o Proveru). Pokud k ovulacím opakovaně nedochází, pak bych zvolila hormonální léčbu vyvolávající ovulaci. Hormonů se nebojte, často jsou u polycystických vaječníků bohužel jedinou možností, jak ovulaci a těhotenství vyvolat. T. Pokud je brát nebudete, nic se nestane, ale vaše šance na početí pravděpodobně klesne.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku