#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Opětovné otěhotnění

Poradna

Opětovné otěhotnění

17. 3. 2022
Dobrý den, v současné době máme ročního chlapečka. Dítě se nám narodilo až po hormonální léčbě antiestrogeny. Chtěli bychom ještě jedno dítě. Nevím, zda mohu otěhotnět sama, či zda budu muset jít opět ke svému gynekologovi pro léky. Myslíte, že má smysl zkoušet znovu otěhotnět bez pomoci. Před prvním díítětem jsem byla po 3 leté primární neplodnosti 2 roky léčena. Může se nyní situace sama změnit? děkuji za odpověd.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Situace se změnit může. Můžete to zkoušet nejprve sami. Pokud vaše příčina neplodnosti spočívala v anovulačních cyklech (což je pravděpodobné, neboť vám pomohly antiestrogeny), pak je zcela jistě šance, že se situace nemusí opakovat. Pokud ale nebudete ani po cca 6 měsících ovulovat, pak vyhledejte opět pomoc lékaře. Pokud ovšem ještě kojíte, pak se zbytečně nestresujte, neboť kojení může anovulační cykly dočasně navozovat.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku