#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Opakované potraty

Poradna

Opakované potraty

17. 3. 2022
Dobry den.
Mame 4 dcerku. Tehotenstvi s ni bylo absolutne bezproblemove. Bohuzel, dalsi tehotenstvi se nedari. V dubnu 07 - spontanni potrat, byla jsem 16 tt (miminko odpovidalo velikosti 14tt), v listopadu 07 druhy potrat, byla jsem 10tt, miminku prestatlo bit srdicko, v dubnu 08 treti potrat, opet prestalo bit srdicko. U vsech mych 3 potratu vse vypada na zacatku OK, VZDY je srdecni akce, prvni UTZ kolem 9 tt je VZDY naprosto v poradku a pak zniceho nic srdicko prestane bit a je konec. Poradite, cim to muze byt zpusobeno? Prvni tehotenstvi naprosto bezproblemu a ted najednou 3 takoveto potraty. Kde muze byt chyba?
Dekuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

při opakovaných potratech se doporučuje provedení genetického vyš. vyš. trombofilních mutací a imunologického vyšetření, vyšetření na tzv antropozoonozy, příp hysteroskopie k vyloučení patologie dutiny děložní, ale pokud je norm. ultrazvukový nález je toto vyšetření na zvážení oš. lékařem

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku