#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Odlišné výsledky vyšetření

Poradna

Odlišné výsledky vyšetření

17. 3. 2022
Dobrý den,9.1. jsem byla na ultrazvuku,kde mi paní doktorka potvrdila těhotenství s tím,že odpovídá pátému týdnu.Za dva týdny jsem byla na další ultrazvuk.kontrole,kde byl jiný pan doktor a ten mi řekl,že zatím nevidí srdeční činnost a že těhotenství neodpovídá ani šestému týdnu.Velikost plodu je prý pouze 2mm.Tak nevím co si o tom mám myslet a ráda bych se zeptala na Váš názor.Poslední měsíčky začaly 19.11.Za týden mám jít na kontrolu znovu,mám strach,že něco není v pořádku.Děkuji za odpověd.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Váš problém již určitě není aktuální, přesto si dovolím vám stručně odpovědět. Stav, kdy se prokáže těhotenství a poté se přestane vyvíjet, je poměrně častý. Postihuje až 15% prokázaných těhotenství. Pokud se to stane jednou nebo dvakrát za sebou, považuje se to stále za "normální". Příroda se tímto způsobem brání narození dítěte, které nemá od začátku správnou genetickou výbavu nebo je nějakým způsobem poškozeno. Dokonce se odhaduje, že samovolným potratem končí až 50% těhotenství ještě před tím, než se vůbec prokáže, že žena byla těhotná. Takový stav pak vyústí např. v opožděnou menstruaci a žena se vůbec o svém těhotenství nedozví. Pokud k zamlklému potratu - což je situace, kdy je těhotenství prokázáno, ale samovolně zaniká - dojde třikrát, pak je na místě pátrat, zda není někde příčina, která by se dala léčit. Další těhotenství se po revizi dutiny děložní doporučuje za 4-6 měsíců.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku