#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Neúspěšná snaha o početí

Poradna

Neúspěšná snaha o početí

17. 3. 2022
Dobrý den.Již několikrát jsme absolovovali umělé oplodnění a ani jednou se to nepovedlo.Normálním spůsobem se to taky nedaří.Zkusili jsme i zavedení darovaných vajíček,ale pokaždé se neudrželi.Jsme už z toho zoufalí.Co můžeme ještě podniknout?Předem děkuji za radu.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Vaše situace je poněkud složitější, neuvádíte příčinu vaší neplodnosti. Z hlediska léčby neplodnosti vám lze zřejmě pouze doporučit další pokusy. Nejzažší variantou, jak společně vychovávat potomka, je adopce. Ale nezoufejte, ze své praxe znám hodně případů, kdy teprve to, že se pár smířil s tím, že vlastní dítě prostě nezplodí, vedlo k celkovému uklidnění, zejména ženy, která se často celkovou situací příliš stresuje Stává se, že pár je na problém natolik upnutý, tolik si svou neplodnost vyčítá, a tím se dostává do obrovského psychického stresu, který sám o sobě může k neplodnosti přispívat. Vzácné nejsou případy, kdy pár celou léčbu vzdal, adoptoval si dítě a v domnění, že stejně nemůže otěhotnět, najednou s překvapením zjistil, že to vyšlo. Zkuste si konzultovat psychologa, který s touto problematikou obeznámen. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku