#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Neúspěšná snaha o otěhotnění

Poradna

Neúspěšná snaha o otěhotnění

17. 3. 2022
Snažíme se o miminko asi 2-3 roky,ale zatím bez úspěchu,manžel má již z dřívějšího manželství 3 děti.Já žádné,jen jsem před 10 lety byla na umělém přerušení.Manžel neprodělal žadné závažnější onemocnění,já bývám často nemocná:záněty děložního čípku,kvasinky,výtoky,bolesti vaječníku,cistyjsem často nachlazená,a mam velké problémy se zády.Mně je 35 let,manželovi44.Já užívám Fem plus.Prosím o radu,co udělat,aby se naše šance zvýšili,děkuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Pokud se snažíte již 2-3 roky, bylo by na místě obrátit se na některé centrum pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra), aby se vyšetřila příčina a mohlo se eventuelně začít s léčbou. Ve vašem věku začíná plodnost přirozeně klesat, a tak bych doporučila dále nevyčkávat. Příčin může být celá řada, většina je léčitelných a do 40 let věku je i většina léčbých postupů hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku