#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Nepravidelná menstruace

Poradna

Nepravidelná menstruace

Dobrý den, od 14 let mám nepravidelnou menstruaci. Do 20 let mi lékaři upravovali cyklus (hormonální tablety, injekce). Po 20.roku jsem brala 5 let antikoncepci a nyní se s partnerem snažíme o dítě. Moje matka měla též nepravidelný cyklus (neléčený) a to,že jsem vůbec na světě je zázrak. Ráda bych proto věděla, jestli mohu mít stejné problémy po matce a jakou úlohu při mé snaze o početí hraje nepravidelná menstruace. Děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. nepravidelna menstruace jeste neznamena, ze nemuzete otehotnet, vse zavisi na tom, zda aspon nekdy ovulujete. lze to overit sledovanim bazalnich teplot nebo pomoci ovulacnich testu, ktere lze zakoupit v lekarne. spolehlivejsi je ovsem navsteva lekare (hormonalni a ultrazvukove vysetreni). pokud by se zjistilo, ze k ovulaci nedochazi (nebo k ni dochazi malo casto), pak nezoufejte, situaci lze resit pomoci hormonalni lecby, bud se zamerenim na upravu cyklu nebo se zamerenim na otehotneni, pak by bylo ovsem potreba vysetrit i partnera. zda by zde mohla hrat roli i geneticka slozka, zalezi na pricine, ale pokud ano, stejne to na dalsim postupu nic nemeni.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku