#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Nepravidelná menstruace

Poradna

Nepravidelná menstruace

17. 3. 2022
Dobrý den, měla bych takový dotaz, s partnerem se snažíme zatím bez pomoci lékařů o miminko, ale mám problém, protože nemám pravidelnou menstruaci, většinou tak jednou za dva měsíce. Asi tak před třemi lety jsem musela přestat brát antikoncepci a od té doby takové problémy mám. Dříve mi dávali injekce, které mi menstruaci vyvolali. Ale lékař, kterého mám nyní mi řekl, že je to zbytečné. Ale nevím, co teď podniknout když chcceme miminko. Jaké vyšetření si nechat udělat a zda mohu mít vůbec ovulaci. Jde nějak napoomoci otěhotnění? Nebo musím vše řešit se svým gynekologem? Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Z vašeho dotazu jsem vyrozuměla, že se o těhotenství snažíte tři roky. To je již delší doba. Do dvou let otěhotní 95% zdravých párů. U vás je zřejmě problém v tom, že máte anovulační cykly (vajíčko se neuvolňuje). Přesná příčina neplodnosti se dá ale určit pomocí hormonálních a UZ vyšetření. Pokud máte s partnerem tři roky pravidelně nechráněný pohlavní styk a k otěhotnění nedošlo, pak vyhledejte svého gynekologa a nechte si doporučit diagnostiku a léčbu v některém centru pro poruchy plodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Přirozeně plodnost příliš ovlivnit nejde, důležitá je celkově správná životospráva, dostatek pohybu, zdravé stravy, vyvarování se stresů, kouření a drog.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku