#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Nehormonální úprava cyklu

Poradna

Nehormonální úprava cyklu

15. 12. 2022
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Je mi 40 mám už dospělou dceru a přála bych si ještě jedno miminko.Letos mi zjistili endometriozu na levém vaječníku.Nešel odstranit,že je s něčím srostlý.A pravý vaječník je v pořádku a plodná prý jsem.Docela hodně krvácím a dlouho.Musím chodit každou hod.na wc.A mívám ji i dlouho.Když už je to třeba 12dní tak jdu k lékaři.Ale nechci to řešit hormonalně.Doktorka mi napíše norethisteron.A pak jiné na ovulaci.Jenže při dobrání norethisteronu je to opět extrémě silné.Takže nestačím vzít ani tablety na ovulaci.Je něco nehormonalního co by mi pomohlo jít miminku naproti?Umělé oplodnění nechci.Chci to nechat náhodě.Jen to krvácení mi dělá problém.Děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, bohužel poruchy cyklu nelze řešit jinak než hormonálně. Norethisteron je dobrá varianta na občasné řešení protrahovaného krvácení. Vzhledem k tomu, že je Vám již 40 let, máte endometriózu a poruchy cyklu, bohužel nemám žádnou jinou radu než hormonální terapii. Možná by ještě stálo za to zkontrolovat spermiogram partnera. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku