#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Myomy v děloze

Poradna

Myomy v děloze

dobrý den,chtěla jsem Vás požádat o radu.Před 8 lety jsem byla operována s dělohou,kde mi byl odstraněn myom.Neměla jsem žádné problémy,byl objeven při prohlídce u žen.lékaře.Před měsícem jsem začala mít bolesti v podbříšku,pocit plnnosti.Při sono.prohlídce mi lékař našel tři malé myomy.Mohou tzto bolesti být i z těchto malých myomů?Lékař mi říká,že jsou tak malé,že by to od nich být nemělo.Prosím o radu.Zatím neberu žádné léky.Jdu na kontrulu v září a mám se rozmyslet jestli budu chtít začít brát hor.léky.Nikdy jsem neužívala antikoncepci,mám dvě dospělé děti a je mi 45 let.Děkuji Vám.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Myomy mohou způsobovat bolesti v podbřišku, jsou to estrogen dependentní nezhoubné nádory, prominte ale ve vašem věku bych nejprvě stanovil váš horm. profil zda k ovulaci dochází a zde je nutné antikoncepci užívat, ještě jednou se omlovám za určitou nezdvořilost, která se písemnou formou těžko vyjadřuje

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku