#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Menstruace po vysazení HA

Poradna

Menstruace po vysazení HA

17. 3. 2022
Dobry den, po 14 letech jsem vysadila hormonalni antikoncepci (je mi 31 let). Po mesici, kdy jsem jiz HA nebrala, se dostavila mirna mentruace. Od te doby vsak jiz ne. Mam pockat, zda menstruace prijde i po nekolika mesicich nebo mam radeji navstivit gynekologa? Dekuji.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Nepravidelná nebo žádná menstruace po vysazení antikoncepce, zejména pokud byla užívána dlouhodobě, je poměrně běžná. Označuje se to termínem post pill amenorrhea. Váš podvěsek mozkový si musí na novou situaci "zvyknout". Pokud chcete zvolit vyčkávací postup, pak bych vám doporučila ještě chvíli počkat. Pokud ne, zajděte za svým gynekologem a nechte se vyšetřit alespoň tzv. progesteronovým testem, který odliší, zda je u vás příčina v nepřítomnosti ovulace či zda máte i nízkou hladinu estrogenů. Pokud by se stav neupravil, lze tuto poruchu s poměrně dobrými úspěchy hormonálně léčit, takže se nemusíte bát.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku