#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Léčba protilátek proti spermiím

Poradna

Léčba protilátek proti spermiím

17. 3. 2022
Dobrý den,pane doktore byli mi zjištěny protilátky proti spermiím a slabě proti embriím. Chtěla bych vědět jestli se léčí pouze kortikoiidy zda není i jiný způsob léčby. Předem děkuji, s pozdravem
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, současná medicína bohužel tento stav neumí léčit jinak než imunosupresí, tedy potlačením tvorby těchto protilátek. Toho lze dosáhnout celou řadou léků, kromě kortikoidů jsou ale všechny dost toxické na to, aby byly podávány ženám, které si přejí otěhotnět. V některých případech této imunologické příčiny neplodnosti je na místě IVF s ISCI ("dopravení" spermie přímo do vajíčka a následný transfer embrya do dělohy). Dobré výsledky v některých případech přináší několikaměsíční chráněný pohlavní styk (s kondomem), aby vaše tělo nepřicházelo se spermiemi dočasně do kontaktu a přestalo protilátky tvořit. Předpokládám, že detailní postup vám byl asi vysvětlen tam, kde se léčíte.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku