#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Jeden vaječník

Poradna

Jeden vaječník

14. 3. 2023
Dobrý den,
nedávno jsem absolvovala odběr vajíček a jejich následné zamražení. Během návštěv na klinice mi ještě před zákrokem díky moderním přístrojům/ultrazvuku bylo poprvé v životě řečeno, že mám jen jeden vaječník (do té doby jsem o tom nevěděla, gynekoložka mě na to nikdy neupozornila a také jsem nikdy neabsolvovala žádnou operaci, kde by mi jej odebrali). Při samotném odběru mi pak bylo odebráno pouze 6 vajíček s tím, že mi pan doktor řekl, že standardně se jich bere tak 12 (což by odpovídalo absenci jednoho vaječníku), a že by mi doporučoval opakovat odběr do půl roku znovu, přičemž se pan doktor tvářil velice skepticky... Můj dotaz tedy zní: Jak velká je šance, že se mezi těmi 6 vajíčky najde nějaké, se kterým "to vyjde"? Je nutné absolvovat celý proces znovu, resp. doporučovali byste jej také? Další otázkou celého problému je i finanční náročnost a možnost zisku pro kliniku, který může hrát taktéž roli při sdělování informací, ale samozřejmě také nemusí. Chtěla bych znát názor někoho nezaujatého a zároveň odborníka, který mi poradí, jak s informacemi naložit. Je mi 30 let, partnera nemám, hodnota AMH po posledním odběru, tuším, kolem 2. Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, souhlasím s panem doktorem. Pokud je Vám nyní 30 let, pak by bylo ideální mít zamraženo alespoň 10 vajíček. Odběr můžete podstoupit znovu již za 3 měsíce po prvním odběru. Doporučovala bych lehce navýšit stimulační dávku. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku