#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Hodnoty spermiogramu

Poradna

Hodnoty spermiogramu

Dobrý den, prosím o Váš názor na spermiogram manžela. Spermiogram byl již proveden několikrát (snažíme se o miminko 2,5 roku, spermiogram asi 5x)vždy s podobným výsledkem. PH 7,90, objem 3,60, počet spermií 100 mil/ml,motilita progresivně rychlá 5,progresivně pomalá 45,neprogresivní 20, nepohyblivé 30,morfologie normální 25, defekt hlavičky 36, defekt krčku 36, defekt bičíku 3, SWIM UP 3. Výsledek Astenozoospermie, teratozoospermie. Co znamená hodnota SWIM UP ve spermiogramu? Jaký je váš názor na přirozené otěhotnění s tímto spermiogramem? Jeden lékař nám trvrdí ať se snažíme přirozeně, jiný že to nemá smysl.Předem děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Vzdy je samozrejme mozne pokouset se o otehotneni prirozenou cestou, vami uvadene vysledky spermiogramu vsak naznacuji, ze sance neni vysoka. Pokud to nepujde, prichazi v uvahu IVF nebo IVF s pouzitim spermie odebrane chirurgicky. V nejzazsim pripade by bylo na miste pouziti darcovske spermie. je potreba vysetrit partnera i geneticky, event. zhodnotit, zda netrpi nejakym chronickym zanetem varlat, ktery by sel lecit antibiotiky. Ve vasem pripade bych se rovnou obratila na nektere centrum asistovane reprodukce. Swim up je metoda hodnoceni pohyblivosti spermii.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku