#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

26. 10. 2023
Dobrý den, je mi 38let,vážím cca 56kg, s partnerem budeme podstupovat IVF s krátkým protokolem,med. Rekovelle, Ganirelix, podstoupili jsme kompletní vyšetření včetně genetiky, IVF nám bylo doporučeno vzhledem k mému věku a hraničnímu imunologickému vyšetření, jinak vše v pořádku. V době hormonální stimulace mi bylo doporučeno zvýšit příjem tekutin na 3-4 litry denně a zvýšený příjem bílkovin. Od dětství nejsem úplný příznivce masa, vajec a mléčných výrobků. Maso cca 1x týdně, vejce a mléčné výrobky téměř vůbec, snažím se denně jíst rostlinné bílkoviny(tofu, luštěniny). Podlehla jsem pročítaní diskuzí o hyperstimulačním syndromu, kde ne prověřené zdroje píší, že právě zvýšený příjem bílkovin a tekutin, užívání fraxiparinu (jsem prozatím kuřačka) by měl tento syndrom minimalizovat, moje prosba zní, zda byste mi mohla prosím poradit, je nutné užíváni fraxiparinu? Stačí příjem tekutin 4 litry a jakým způsobem a v jakém množství mám bílkoviny doplnit? mám navýšit přírodní rostlinné zdroje nebo si raději zakoupit nějaký suplement v lékárně ?v minulosti jsem zkoušela práškový protein, ten mi způsobuje průjmy, vím a počítám s tím, že je všechno individuální a každý jsme unikát. přála bych si, aby vše probíhalo bez zbytečných komplikaci. Velice děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, obecně hned od počátku stimulace nevidím důvod k navýšení bílkovin ve stravě. Stejně tak nevidím důvod k aplikaci nízkomolekulárního heparinu /Fraxiparine/, pokud netrpíte vrozenou trombofilií. Teprve pokud by se na prvním ultrazvuku ukázalo, že jste v riziku vzniku OHSS /hyperstimulace/, můžete s navýšením bílkovin a pitného režimu začít. Nejdůležitější bude potom výsledek punkce - tedy počet folikulů a z nich získaných vajíček. Pokud netolerujete ani Nutridrinky, můžete zkusit Protifar v dávce 2-0-2 denně /dostupný v lékárně bez receptu/. Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku