#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Délka cyklu

Poradna

Délka cyklu

Dobry den,
je mi 27 let.V dubnu letošního roku jsem prodělala samovolny potrat v 7.tt,byla mi provedena revize.Nyní už máme za sebou 3 měsíce a chceme se opět snažit o miminko.Jelikož mám od svých 15 let nepravidelnou menstruaci po 35-60 dnech,upravila mi ji antikoncepce,ale po vysazení jsem opět tam, kde jsem byla,antikoncepci jsem vysadila již před rokem.Zajímalo by mě,zda délka cyklu ovlivnuje kvalitu vajicek.Podle ovulacnich testu k ovulaci dochazi,ale o dost pozdeji nez je normalni.Jak se pocita stari tehotenstvi pri takovych rozdilech v cyklu?Dekuji moc za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobry den, omlouvame se za zpozdenou odpoved na vas dotaz v poradne. Delka cyklu kvalitu vajicek neovlivnuje. pro schopnost poceti je dulezite, ze ovulujete, byt mate delsi cyklus. cyklus lze upravit i hormonalne, pokud by se vam delsi dobu nedarilo otehotnet, je v takovem pripade hormonalni lecba na miste, ale vzhledem k tomu, ze se vam jiz jednou podarilo otehotnet spontanne, nechala bych tomu zatim volny prubeh. Spontanni potrat je relativne castou zalezitosti, nemusi to mit s vasim cyklem zadnou souvislost, mohlo jit o nejaky vrozeny problem plodu, ktery neni slucitelny s jeho dalsim fungovanim, ke sponatnnimu potratu dochazi az u 10% tehotenstvi, takze neni treba se znepokojovat, az kdyz k nemu dojde trikrat za sebou, vysetruje se, zda nejde o nejakou skrytou pricinu. delka tehotenstvi se u takto nepravielneho cyklu urcuje pomoci ultrazvuku, ktery v prvnim trimestru spolehlive urci, jak je tehotenstvi stare.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku