#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Cena IVF

Poradna

Cena IVF

17. 3. 2022
Dobrý den.
Chci se zeptat kolik stojí lék klomid.Chceme s manželem miminko,máme za sebou 4 pokus,tři s toho se nepovedly.Proto chceme nejlevnější variantu.Nemám průchodné vejcovody,mohl by jste nám říci kolik tak přibližně by nejlevnější IVFmohlo stát?Moc děkujeme
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Pokud nemáte ani jeden vejcovod průchodný, pak je vaší jedinou šancí na otěhotnění IVF. Z vašeho dotazu jsem nepochopila, zda máte již všechny tři cykly IVF, které jsou hrazené pojišťovnou, za sebou. Také píšete, že se máte za sebou 4 pokusy a tři se z toho nepovedly. Znamená to, že jedno těhotenství se vám podařilo donosit? Pokud tedy již nemáte žádný hrazený cyklus "v zásobě", pak vám nezbyde, než ho uhradit. Stimulace klomifencitrátem je jistě možná, ale rozhodně méně účinná v porovnání s ostatními hormonálními postupy. Poradťe se proto s ošetřujícím lékařem, zda je tedy pro vás nakonec opravdu i finančně výhodná, neboť má nižší úspěšnost. Na IVF je nejdražší samotná metoda IVF, druhou nejdražší položkou jsou léky. Pokud tedy použijete méně spolehlivý lék, pak riskujete, že za metodu IVF "zbytečně" zaplatíte několik desítek tisíc. Konkrétní a pro vás nejvhodnější postup je potřeba prodiskutovat s ošetřujícím lékařem, velmi záleží na příčině neplodnosti, zejména na výsledcích spermiogramu. Stručně řečeno, pokud váš cyklus bude hrazen z veřejného zdravotního pojištění a vy zvolíte nejlevnější variantu, pak nemusíte doplácet v podstatě téměř nic. Pokud si cyklus budete hradit sami a zvolíte levnější variantu, pak to bude stát kolem 30000-40000. Nejdražší postupy s nějvětší nadějí na úspěch se ale mohou vyšplhat až k 70000.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku