#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Bolest gynekologického vyšetření

Poradna

Bolest gynekologického vyšetření

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat jestli je vhodné užívat antikoncepci když mám stále nepravidelnou menstruaci. Poprvé jsem jí dostala když mi bylo 9let pravidelně každý měsíc od 10let teď je mi 17let. Na gynekologii jsem ještě nebyla ale už se tam chystám, ale ráda bych znala Váš názor jestli je vhodná nebo ne. Mám ještě jeden dotaz moc ráda bych věděla jestli vaginální vyšetření bolí? na odborných stránkách se píše že né! ale já tomu moc nevěřím, protože to určitě bolí když si vemu že mi někdo strká vaginoskop mezi nohy to je hrozné pomyšlení, taky jsem četla že když je dívka pana tak se dělá vyšetření přes konečník a do pochvy se strká tenká trubička na nějaké stěry, vím že se moc vyptávám ale chtěla bych mít ve všem jasno, protože až půjdu na gynekologii tak bych byla ráda připravená a neměla takový strach. Moc Vám děkuji za brzkou odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Gynekologické vyšetření zcela jistě není záležitostí, na kterou by ženy chodily rády, ale na druhou stranu nejde o nijak bolestivou proceduru, vyšetření navíc trvá jenom chvilku, takže se rozhodně není čeho obávat. Pokud ještě neproběhl pohlavní styk, vyšetření se skutečně provádí přes konečník, event. vaginoskopicky (ta vámi zmiňovaná tenká trubička do pochvy). Co se týče antikoncepce a nepravidelné menstruace, bylo by potřeba znát přesný charakter a vývoj vašeho menstruačního kalendáře od nástupu menstruace, aby se eventuelně přišlo na to, proč se dříve pravidelné krvácení stalo nepravidleným. Obecně vzato by vám hormonální antikoncepce mohla cyklus naopak upravit. Nebojte se svěřit se svými obavami a dotazy svému lékaři.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku