#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Biochemická gravidita

Poradna

Biochemická gravidita

17. 3. 2022
Dobrý den, mám za sebou 5 IUI a 6 IVF, dvě poslední IVF s darovanými oocyty. Nikdy jsem se nedostala dál než 8. den po ET, kdy jsem začala špinit, posléze krvácet a konec. Nyní při 6. pokusu jsem 21. den po ET (třídenní kultivace 3 embryí – 12 buněčné), 14. den jsem měla hcg v krvi 123,9 jedn. , 18. den 149,9 jedn. a 20. den 188,3 jed. Podle tabulek by mělo hcg stoupat rychleji, nekrvácím, špinění jsem měla asi 3 x, teď 4. den již žádné špinění. Dr. v CAR mi řekli, abych ukončila i bez UTZ braní léků.
Myslíte si, že by se mohlo ještě rozvinout těhotenství? Pokud ne, jak se tomuto stavu říká a bude nutné něco podstupovat?
Děkuji za odpověď.
Pregnant

Odpověď lékaře:

jedná se nejspíše o tzv. biochemickou ale bohužel neprospívající graviditu, hcg by se mělo za 2 dny zvýšit alspon 2 násobně, že by tato gravidita zdárně pokračovalo se bohužel předpokládat nedá, poo vysazení léků dojde pravděpodobně ke krvácení, které může být silnější intenzity

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku