#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Ashermannův syndrom

Poradna

Ashermannův syndrom

17. 3. 2022
Po opak.revizích dělohy po 2 zamlklých potratech-ashermannův syndrom.Absolvovala jsem rozrušení srůstů v děloze.V minulosti byla po výkonech taktéž amenorhea nereagující na horm.léčbu,pak spont.obnovena-slabá.V současnosti menses snad bude v mezích normy co do pravidelnosti, slabší, před menses bolestivá prsa. Chtěla bych ještě těhotenství, nevím však, zda se pokoušet přirozeně. Je mi 34 let,také mám nízkou děl.sliznici.Žádné hormony neužívám. Děkuji
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Hodně záleží na tom, jak se operace povedla a zda budete od teď menstruovat normálně. Nepíšete, jak dlouho po rozrušení srůstu jste, ani jak nízká je sliznice a zda je nízká i v době ovulace. Vaše prognóza souvisí i s tím, zda jste již v minulosti někdy porodila. Obecně řečeno, počkala bych pár cyklů, teoretická šnace na otěhotnění určitě je. Mezitím si můžete sledovat, zda ovulujete (podrobnosti na www.zenska-neplodnost.cz/spravne-nacasovani). Pokud by to nešlo, pak bych vám doporučila obrátit se na některé centrum pro diagnostiku a léčbu neplodnosti (www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Držím palce.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku