#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash 3 neúspěšné IVF

Poradna

3 neúspěšné IVF

17. 3. 2022
Dobrý den,prosím poradte mi co mám nyní dělat?před 3 roky jsem podstoupila IVF ale v 7měsíci těhotenství jsem bohužel o dvojčátka přišla.pak jsem měla dva roky pauzu.Nyní jsem během 1.5roku podstoupila 3pokusy o IVF ,ale bohužel se to nezdařilo.Už nevím,co mám dělat a jestli mám to všechno podstupovat znova,je to pro mě veliká psych.zátěž.je mi 31let.Myslíte,že mám ještě šanci?pořád se ptám,proč se to tenkrát povedlo a tedkon to pořád nejde.MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den. Chápu, jak vám je a chápu také, že se na další pokusy momentálně necítíte. Nepíšete nic o příčině neplodnosti, takže vám nemohu odpovědět, jaké máte šance. Ale to, že se to jednou již povedlo, byť se smutným koncem, vám dává rozhodně větší naději na další úspěšný pokus, takže to nevzdávejte. Psychika hraje v léčbě neplodnosti velkou roli. Myslím, že by byla na místě péče psychologa, který se podobnou problematikou zabývá. Většina center pro léčbu neplodnosti takovou péči poskytuje nebo alespoň dokáže zprostředkovat. Nějakou dobu si odpočiňte a zkuste si představit, jak jinak by se dal naplnit váš život bez dítěte či jak byste se stavěli k adopci. Někdy i přijetí těchto možností sníží stres a frustraci, které váš život nyní asi naplňují a těhotenství může přijít i samo (záleží samozřejmě na příčině) nebo vám alespoň dodá síly do dalšího pokusu.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku