#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Zvyšuje ženský orgasmus šanci na otěhotnění?
Zvyšuje ženský orgasmus šanci na otěhotnění?
calendar 22. 6. 2009

Zvyšuje ženský orgasmus šanci na otěhotnění?

Funkce mužského orgasmu je zřejmá – slouží k vypuzení spermií. Setkají-li se spermie při své cestě s vajíčkem, může dojít k oplodnění a vzniku těhotenství.

Funkce mužského orgasmu je zřejmá – slouží k vypuzení spermií. Setkají-li se spermie při své cestě s vajíčkem, může dojít k oplodnění a vzniku těhotenství. Má ale ženský orgasmus úlohu podobnou? Zvyšuje jeho existence šanci na otěhotnění?

Ženský orgasmus na předpis

Na počátku dvacátého století lékaři běžně "předepisovali" ženský orgasmus párům, které měly problémy s otěhotněním. Věřili totiž, že orgasmus ženám pomáhá při nasátí semene z oblasti čípku do dutiny děložní, čímž se zvýší pravděpodobnost oplodnění. V padesátých letech se výzkumníci Masters a Johnson rozhodli tuto teorii prověřit. Připravili umělé semeno, označili ho radioaktivní látkou a vložili na povrch děložního čípku dobrovolnice. Poté, co žena svépomocí dosáhla orgasmu, použili rentgenové paprsky, aby zjistili, jestli se semeno nasálo do dělohy. A protože se tak nestalo, prohlásili Masters a Johnson tuto domněnku za nesprávnou.

Stahy v rytmu orgasmu

Během ženského orgasmu dochází v oblasti pánve a dělohy k rytmickým svalovým stahům. Některé teorie tvrdí, že právě tyto stahy zvyšují sexuální prožitek muže jakousi masáží penisu, čímž se následně zvýší množství ejakulátu. A tedy i šance na otěhotnění. Jde ale stále jen o domněnky, nikoli o potvrzený fakt.

Odhaduje se, že až 8 % žen nikdy nedosáhne orgasmu. Ale procento těch, které mají s dosažením vyvrcholení problém při většině pohlavních styků, je mnohem vyšší. Uspokojení fyzické i emoční je během soulože jistě důležité. Patříte-li však mezi ženy, které mají potíže s otěhotněním a rovněž s dosažením orgasmu, jistě vás přinejmenším uklidní fakt, že spojitost těchto dvou problémů nebyla nikdy potvrzena.

(veri)

Zdroj: infertility.about.com

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Rozmnožovací soustava je velice složitý systém, který je propojen s celým lidským organismem, a proto může být ovlivněn nemalou řadou faktorů. Mnoho z nich s sebou přináší moderní doba, čímž nechtěně snižuje schopnost mnoha párů přirozeně počít potomka. Na vině je jak nezdravý životní styl, tak odsouvání mateřství do pozdějšího věku a vysoká míra stresu, které je každý z nás denně vystaven. K těmto běžným vlivům pak přistupují různé nemoci, včetně těch nádorových či autoimunitních, které mohou přímo či nepřímo zasahovat do funkčnosti reprodukčního aparátu.

Číst více
Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Neplodnost se v současné době stává celosvětovým problémem, se kterým se potýká přibližně 15–20 % párů v reprodukčním období. Se vzrůstajícím věkem páru se riziko ještě zvyšuje. Na vině je v mnoha případech nezdravý životní styl charakterizovaný patologickými pohybovými stereotypy a provázený stresem, který se ještě prohlubuje ve chvíli, kdy pár zjistí komplikace při početí potomka. Pro odstranění řady obtíží (tzv. funkční sterility) může být využito fyzioterapie (pohybové terapie). Hlavním cílem tohoto oboru je diagnostika a léčba poruch pohybového aparátu a zároveň prevence jejich vzniku.

Číst více