#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Vitamíny jako pomoc k otěhotnění
Vitamíny jako pomoc k otěhotnění
calendar 20. 11. 2009

Vitamíny jako pomoc k otěhotnění

Přírodní prostředky léčby neplodnosti jistě nebudou zabírat u všech párů. Příčina infertility je u každého individuální a podle toho může být úspěšná nebo neúspěšná i klasická léčba.

Přírodní prostředky léčby neplodnosti jistě nebudou zabírat u všech párů. Příčina infertility je u každého individuální a podle toho může být úspěšná nebo neúspěšná i klasická léčba. Jestliže jsou ale vitamíny, bylinky, masáže, jóga nebo akupunktura bezpečné, proč je se souhlasem lékaře nevyzkoušet? Některé studie naznačují, že výsledek se mnohdy může dostavit ještě rychleji než u tradiční léčby.

Při léčbě neplodnosti můžete s úspěchem užívat následující:

Vitamín E (400–800 IU denně). Tento vitamín může zvýšit kvalitu vajíček. V předběžných lékařských studiích se ukázalo, že u dříve infertilních párů, které užívaly vitamín E, se plodnost významně zvýšila.

Vitamín C (500–1 500 mg denně). Tento silný antioxidant pomáhá chránit buňky a posiluje imunitní systém.

Železo (10–20 mg denně). Jeho nedostatek způsobuje anémii a ta může vést k neplodnosti.

L-arginine (16 g denně). Ukázalo se, že tato aminokyselina zvýšila plodnost u žen, u kterých selhaly předchozí pokusy o IVF.

Foláty, také známé jako kyselina listová (400–800 µg denně), předchází defektům neurální trubice a dalším vývojovým vadám plodu. Kromě toho prospívají vašemu srdci.

Esenciální mastné kyseliny (1–7 g denně). Nachází se v rybím oleji a mohou pomoci nejenom při neplodnosti, ale také chrání vaše srdce a mozek. Zmenšují zánětlivé změny ve tkáních, které jsou možnou příčinou polycystických vaječníků. Nejlepším zdrojem je rybí olej. (Je ale lépe se vyhnout přímo oleji z tresčích jater, protože může obsahovat vysoké množství vitamínu A a D). Dbejte na to, aby rybí olej byl čištěný, protože jenom tak máte záruku, že neobsahuje toxiny, obzvláště rtuť.

Koenzym Q-10 (30–100 mg denně) může rovněž zlepšit kvalitu vajíček.

Lékař v centru asistované reprodukce vám může doporučit ještě některé další vitamíny nebo výživové doplňky. Pokud ne, o všech, které začnete brát, se s ním poraďte.

Zdroj: www.bellaonline.com

(skl)

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Rozmnožovací soustava je velice složitý systém, který je propojen s celým lidským organismem, a proto může být ovlivněn nemalou řadou faktorů. Mnoho z nich s sebou přináší moderní doba, čímž nechtěně snižuje schopnost mnoha párů přirozeně počít potomka. Na vině je jak nezdravý životní styl, tak odsouvání mateřství do pozdějšího věku a vysoká míra stresu, které je každý z nás denně vystaven. K těmto běžným vlivům pak přistupují různé nemoci, včetně těch nádorových či autoimunitních, které mohou přímo či nepřímo zasahovat do funkčnosti reprodukčního aparátu.

Číst více
Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Neplodnost se v současné době stává celosvětovým problémem, se kterým se potýká přibližně 15–20 % párů v reprodukčním období. Se vzrůstajícím věkem páru se riziko ještě zvyšuje. Na vině je v mnoha případech nezdravý životní styl charakterizovaný patologickými pohybovými stereotypy a provázený stresem, který se ještě prohlubuje ve chvíli, kdy pár zjistí komplikace při početí potomka. Pro odstranění řady obtíží (tzv. funkční sterility) může být využito fyzioterapie (pohybové terapie). Hlavním cílem tohoto oboru je diagnostika a léčba poruch pohybového aparátu a zároveň prevence jejich vzniku.

Číst více