#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Umělé oplodnění: bude to drahé?
Umělé oplodnění: bude to drahé?
calendar 10. 4. 2010

Umělé oplodnění: bude to drahé?

Umělé oplodnění není záležitostí náročnou jenom na psychiku. Problémem někdy bývají i finance, které se musí zaplatit. V zásadě se jedná o čtyři cykly umělého oplodnění (IVF), které je vám zdravotní pojišťovna ochotna zaplatit.

Umělé oplodnění není záležitostí náročnou jenom na psychiku. Problémem někdy bývají i finance, které se musí zaplatit.

Pojišťovna některé cykly platí

V zásadě se jedná o čtyři cykly umělého oplodnění (IVF), které je vám zdravotní pojišťovna ochotna zaplatit. Aktuální situace se může měnit, takže je lépe se u příslušné pojišťovny dotázat. IVF cykly nejsou nijak levné. Naopak, je to velice finančně náročná metoda. Asistovanou reprodukci lze podstoupit bez omezení. To znamená, že pokud se rozhodnete, můžete cyklů absolvovat tolik, kolik jste schopni psychicky i fyzicky unést. Stále však platí, že pojišťovny určitý limit mají. Pokud se rozhodnete další zákroky hradit bez účasti zdravotní pojišťovny, je limitem pouze stav vašeho účtu.

Věkové omezení neexistuje

Omezení, která s věkem souvisí, se vztahují pouze na formu úhrady. Zdravotní pojišťovny totiž hradí léčbu mimotělním oplodněním do věku 40 let. A to proto, že s přibývajícím věkem se šance na úspěch přece jenom o něco snižuje. Je známá věc, že plodnost ženy je biologicky limitovaná. Po pětatřiceti letech věku plodnost klesá. Muži produkují spermie neustále, v těle ženy se ale po narození už žádná nová vajíčka nevytvoří. Pouze stárnou a opotřebovávají se. Filozofie odkládání těhotenství až na dobu po kariéře se tedy nemusí vždy vyplatit.

Kolik to bude?

Cena se určitě bude lišit v každém centru asistované reprodukce. Ceník záleží na tom, co přesně vám bude lékařem doporučeno. Na některé léky si můžete připlatit více, a na něčem můžete naopak ušetřit. Většinou dostanete rozpis všeho, co je nutné zaplatit. Mezi úkony, které na účtu uvidíte, bude patřit například prodloužená kultivace, kryokonzervace spermií a jejich skladování, stimulační protokol, intracytoplazmatická injekce spermie do vajíčka a léky. Záleží na domluvě a individuální potřebě, přičemž zdravotníci v centru, kam docházíte, vám všechny úkony a jejich ceny vysvětlí.

(skl)

Zdroj: www.babyweb.cz

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Rozmnožovací soustava je velice složitý systém, který je propojen s celým lidským organismem, a proto může být ovlivněn nemalou řadou faktorů. Mnoho z nich s sebou přináší moderní doba, čímž nechtěně snižuje schopnost mnoha párů přirozeně počít potomka. Na vině je jak nezdravý životní styl, tak odsouvání mateřství do pozdějšího věku a vysoká míra stresu, které je každý z nás denně vystaven. K těmto běžným vlivům pak přistupují různé nemoci, včetně těch nádorových či autoimunitních, které mohou přímo či nepřímo zasahovat do funkčnosti reprodukčního aparátu.

Číst více
Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Neplodnost se v současné době stává celosvětovým problémem, se kterým se potýká přibližně 15–20 % párů v reprodukčním období. Se vzrůstajícím věkem páru se riziko ještě zvyšuje. Na vině je v mnoha případech nezdravý životní styl charakterizovaný patologickými pohybovými stereotypy a provázený stresem, který se ještě prohlubuje ve chvíli, kdy pár zjistí komplikace při početí potomka. Pro odstranění řady obtíží (tzv. funkční sterility) může být využito fyzioterapie (pohybové terapie). Hlavním cílem tohoto oboru je diagnostika a léčba poruch pohybového aparátu a zároveň prevence jejich vzniku.

Číst více