#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Při výběru IVF centra se vyplatí rozvaha a srovnávání
Při výběru IVF centra se vyplatí rozvaha a srovnávání
calendar 25. 5. 2010

Při výběru IVF centra se vyplatí rozvaha a srovnávání

Pokud jste se rozhodli k návštěvě centra asistované reprodukce, už vám zbývá jediné. Vybrat to správné. Jak to ale udělat, aby byl váš výběr opravdu optimální?

Pokud jste se rozhodli k návštěvě centra asistované reprodukce, už vám zbývá jediné. Vybrat to správné. Jak to ale udělat, aby byl váš výběr opravdu optimální

Dejte si záležet

Jestliže máte s početím dítěte problém, vaše cesty do centra asistované reprodukce nejspíše povedou vícekrát. Už jen proto výběr neuspěchejte. Budete tam totiž trávit nejspíše i dost času, klást mnoho otázek a vést hodně telefonických hovorů. To správné centrum zajistí vaši spokojenost, komfort a víceméně i pocit pohody. Další stres totiž rozhodně nepotřebujete.

Hledejte na internetu

Spoustu zkušeností, názorů a rad najdete na webových stránkách týkajících se infertility. Na internetu je nespočet zaregistrovaných žen trpících stejným problémem. Vyměňují si zkušenosti a navzájem se i anonymně psychicky podporují. Když už máte pocit, že vás nikdo nechce poslouchat, anebo nevíte kam pro radu, možná malou pomoc najdete právě tam. Nejcennější informace o konkrétním centru asistované reprodukce nepochází z letáčku onoho centra, ale ze zkušeností ostatních žen, které se tam léčí nebo léčily.

O co se ještě zajímat?

Zjistěte si všechny konkrétní informace o jednotlivých výkonech.

Provádí například odběr vajíček v celkové narkóze, nebo vás přesvědčují, že je to výkon nebolestivý? Pokud máte nízký práh bolestivosti, je na vás, zda tento výkon podstoupíte právě tam.

  • Vysvětlí vám lékaři a sestry nebo porodní asistentky ochotně plán vaší IVF?
  • Nechají vás nahlédnout do dokumentace a objasní všechny termíny, kterým nerozumíte?
  • Ukážou vám názorně, jak a kam přesně píchat injekce?
  • Zachovávají vaše soukromí při vyšetřování?
  • Dobré je si i pročíst statistiku úspěšnosti jejich transferů.

I když je centrum asistované reprodukce zdravotnické zařízení, kam většinou nechodíme moc rádi, měli byste se tam cítit víceméně dobře a bez stresu. Pokud se vám tam něco nebude líbit, ať už chování personálu, nebo jednotlivé postupy, máte nárok na popřemýšlení o změně.

(skl)

Zdroj: www.ehow.com

Možnosti prevence neplodnosti při onkologické léčbě

Možnosti prevence neplodnosti při onkologické léčbě

Reakce na diagnózu onkologického onemocnění jsou různé. Strach, stres, nejistota, zmatek, smutek. Málokdo má v takové chvíli sílu plánovat, co nastane, až svou nemoc šťastně překoná. Nicméně i to je velmi důležité, zvláště v případě, kdy mají léčbu podstoupit mladí lidé, kteří mají založení rodiny teprve před sebou. Poruchy plodnosti jsou totiž jedním z nejčastějších dlouhodobých nežádoucích účinků onkologické léčby.

Číst více
Na co myslet ještě dříve, než je mateřství na pořadu dne

Na co myslet ještě dříve, než je mateřství na pořadu dne

Moderní doba, která nám všemožnými způsoby ulehčuje život, přináší do našeho světa i mnohé nástrahy, z nichž některé narušují přirozený koloběh věcí. Jedním z těchto projevů může být skutečnost, že čím dál více párů není schopno počít potomka přirozenou cestou a musí vyhledat pomoc lékařů.

Číst více
Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Rozmnožovací soustava je velice složitý systém, který je propojen s celým lidským organismem, a proto může být ovlivněn nemalou řadou faktorů. Mnoho z nich s sebou přináší moderní doba, čímž nechtěně snižuje schopnost mnoha párů přirozeně počít potomka. Na vině je jak nezdravý životní styl, tak odsouvání mateřství do pozdějšího věku a vysoká míra stresu, které je každý z nás denně vystaven. K těmto běžným vlivům pak přistupují různé nemoci, včetně těch nádorových či autoimunitních, které mohou přímo či nepřímo zasahovat do funkčnosti reprodukčního aparátu.

Číst více