#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Jak často se milovat, když se miminko nedaří
Jak často se milovat, když se miminko nedaří
calendar 23. 8. 2009

Jak často se milovat, když se miminko nedaří

Také kolem sebe často slýcháte, komu všemu se podařilo dítě počít prakticky napoprvé?

Také kolem sebe často slýcháte, komu všemu se podařilo dítě počít prakticky napoprvé? Pokud ano, může se zdát, že zplodit potomka je velmi jednoduché. Je pravdou, že některé ženy otěhotní velice snadno. Mnoho párů však takové štěstí nemá a k početí potřebují hodně času a trpělivosti. Měly by však také vědět, kdy a jak často se milovat, když se miminko dlouhou dobu nedaří.

Zjistěte, kdy máte ovulaci

Každý měsíc stimulují hormony z mozku ženské vaječníky k tomu, aby uvolnily vajíčko. Doba, kdy se vajíčko uvolňuje, nastává přibližně v polovině menstruačního cyklu. V této době se mění charakter a vzhled poševního hlenu. Ten je po menstruaci hustý, lepkavý a je ho malé množství. V době ovulace se ale stává řídkým, kluzkým a téměř průhledným. Je ho také daleko více. Nezapomeňte, že ovulace nemusí nastat přesně uprostřed vašeho cyklu. To může být ovlivněno stresem, nemocí nebo i cvičením.

Kdy se milovat?

V období ovulace je šance na početí miminka nejvyšší. Pokud víte přesně, kdy máte ovulaci, je to jednoduché. Tato doba je pro milování nejvhodnější. Velkou šanci miminku dáte, pokud se budete milovat také pár dnů před ovulací. Spermie mohou totiž v pochvě přežít až 5 dnů, a mohou tedy "docestovat" k vajíčku i později.

Jak často?

Dříve se mužům radilo, aby pár dnů před očekávanou ovulací ženy vynechali sex. To proto, aby se spermií vytvořilo velké množství. Počet spermií je opravdu tím nižší, čím častější ejakulaci muž má. I tak ale sperma obsahuje stále dostatečné množství spermií potřebných k oplodnění. Nemusíte se tedy bát, že jich nebude dost. Pokud vás přesto trápí obavy, nenechte se jimi pohltit. I milování každý druhý den v době mezi 10. a 18. dnem menstruačního cyklu je naprosto optimální pro početí vašeho drobečka. To je období, kdy pravděpodobně dojde k ovulaci a kdy se vám může splnit váš sen.

(skl)

Zdroj: www.steadyhealth.com

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Obezita, rakovina – jak mohou ovlivnit plodnost?

Rozmnožovací soustava je velice složitý systém, který je propojen s celým lidským organismem, a proto může být ovlivněn nemalou řadou faktorů. Mnoho z nich s sebou přináší moderní doba, čímž nechtěně snižuje schopnost mnoha párů přirozeně počít potomka. Na vině je jak nezdravý životní styl, tak odsouvání mateřství do pozdějšího věku a vysoká míra stresu, které je každý z nás denně vystaven. K těmto běžným vlivům pak přistupují různé nemoci, včetně těch nádorových či autoimunitních, které mohou přímo či nepřímo zasahovat do funkčnosti reprodukčního aparátu.

Číst více
Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Jak může fyzioterapie podpořit plodnost?

Neplodnost se v současné době stává celosvětovým problémem, se kterým se potýká přibližně 15–20 % párů v reprodukčním období. Se vzrůstajícím věkem páru se riziko ještě zvyšuje. Na vině je v mnoha případech nezdravý životní styl charakterizovaný patologickými pohybovými stereotypy a provázený stresem, který se ještě prohlubuje ve chvíli, kdy pár zjistí komplikace při početí potomka. Pro odstranění řady obtíží (tzv. funkční sterility) může být využito fyzioterapie (pohybové terapie). Hlavním cílem tohoto oboru je diagnostika a léčba poruch pohybového aparátu a zároveň prevence jejich vzniku.

Číst více