#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Články - detail

Domů dash Články dash Homeopatie může pomoci v léčbě neplodnosti
Homeopatie může pomoci v léčbě neplodnosti
calendar 20. 3. 2010

Homeopatie může pomoci v léčbě neplodnosti

Pokud nemůžete otěhotnět, možná vás už napadlo zkusit ovlivnit neplodnost nějakou přírodní metodou. Je docela možné, že tou, kterou jste zatím nevyzkoušeli, je homeopatie.

Homeopatie může pomoci v léčbě neplodnosti Pokud nemůžete otěhotnět, možná vás už napadlo zkusit ovlivnit neplodnost nějakou přírodní metodou. Je docela možné, že tou, kterou jste zatím nevyzkoušeli, je homeopatie.

Podobné se léčí podobným

Homeopatie je alternativní léčebná metoda používaná přes 250 let. Patří k velice bezpečným a nenásilným metodám léčby a jako taková se hodí i k ovlivnění infertility. Možná se vám bude její princip zdát zvláštním. V homeopatii se totiž „podobné léčí podobným“. Znamená to, že pokud určitá látka může způsobit nemoc ve vysokých dávkách, vyléčit ji může v dávkách malých. Chcete-li, sotva znatelných. Tato metoda je také známá tím, že neléčí pouze příznaky, ale celou osobnost, včetně psychiky. V praxi však homeopatii musí ten, který ji praktikuje, dokonale rozumět. Její studium trvá několik let a vyžaduje opravdu hodně znalostí.

Homeopat potřebuje více než pár minut

I v České republice už působí několik desítek velice vzdělaných a zkušených homeopatů. Nejlepší je jít k tomu, kterého vám někdo doporučí. Ale i bez toho jistě najdete takového, který bude v oblasti léčby neplodnosti erudovaný. Počítejte s tím, že první rozhovor zabere déle, než jste zvyklí u běžného lékaře. Homeopat totiž potřebuje vědět hodně informací a bude vás léčit jako celou osobnost. Otázky mohou zahrnovat to, jak se cítíte, jaká jídla preferujete, jak zvládáte určité situace po emoční stránce.

Která homeopatika na neplodnost?

Při léčbě neplodnosti může pomoci zejména:

  • Sepia – toto homeopatikum pochází z inkoustu sépie a léčí se jím nepravidelná menstruace doprovázená podrážděností a smutkem.
  • Sabina – pochází z keře jménem Savin a bývá nápomocná v ovlivnění častých potratů, zejména kolem 3. měsíce těhotenství.
  • Phosphorus a Aurum – používají se k uvolnění stresu a citové úzkosti, které neplodnost doprovází. Aurum se používá obzvláště tehdy, pokud je příčinou neplodnosti stres.
  • Silica – je dalším homeopatikem užívaným k posílení imunitního systému a pro všeobecné zdraví.

Ať už vám homeopat předepíše výše uvedené léky, nebo úplně jiné, bát se jich opravdu nemusíte. Vyvarujte se však samoléčby a své rozhodnutí homeopatika zkusit oznamte svému lékaři v centru neplodnosti, kam docházíte.

Zdroj: (skl)

Zdroj: www.ehow.com

Jak probíhá IVF – krok za krokem
Asistovaná reprodukce

Jak probíhá IVF – krok za krokem

Pár, jemuž lékař (gynekolog) doporučil využít služeb specializovaných center asistované reprodukce, nejprve podstoupí vstupní pohovor. Během něj získá lékař potřebné informace o svých nových pacientech a zároveň rozhodne o vyšetřeních, která bude potřeba doplnit. Obvykle jde o určení hladiny některých hormonů. U mužů je často doporučeno vyšetření ejakulátu (spermiogram). Na základě všech těchto informací pak lékař zvolí některou z mnoha dostupných metod asistované reprodukce, mezi kterými je asi nejznámější IVF (in vitro fertilizace).

Číst více
Jak ovlivňuje obezita, nadváha či podváha matky početí a donošení dítěte
Ženská neplodnost / Prevence

Jak ovlivňuje obezita, nadváha či podváha matky početí a donošení dítěte

Obezita je celosvětovým problémem, který rok od roku nabývá na důležitosti. Statistická data totiž hovoří jasně. Například v České republice se s obezitou potýká každý pátý člověk. S nadváhou pak dokonce každý druhý. Kromě spojitosti se závažnými chorobami, se kterými nepřiměřená hmotnost souvisí (kardiovaskulární onemocnění, diabetes apod.), se tato problematika promítá i do schopnosti žen otěhotnět a přivést na svět zdravého potomka. Ne nadarmo lékaři vyzývají ženy, které plánují početí, ke stabilizaci a optimalizaci tělesné hmotnosti. Pokud je žena obézní (to znamená, že její BMI – body mass index – je vyšší než 30 kg/m2), může se její snaha o početí a prožití kouzelného období těhotenství zásadním a velmi nepříjemným způsobem zkomplikovat. V následujících odstavcích zmíníme několik oblastí, které s nadměrnou tělesnou hmotností, početím a těhotenstvím souvisí. Ovšem nevynecháme ani problematiku podváhy u žen plánujících rodinu.

Číst více