Poradna lékaře

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Telefon: 
 * Otázka: 
 * Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2667 záznamů z celkového počtu 2667, zobrazeny 36. - 40.

Marie Vorbova (07.10.2018)
Vážený pane doktore, v rámci prvního IVF cyklu budu podstupovat 5.transfer na C.A.R. ve Fakultní nemocnici. Všechna vyšetření (vč.doplňkových) nám s partnerem vyšla dobře, v normě. Podstoupili jsme i "genetiku" a u mne biopsii, jejíž rozbor jsme hradili. Dá se říci, že jsme si v rámci IVF uhradili "to nejlepší" ICSI, selekci spermií, prodlouženou kultivaci...atd. Imunita/protilátky u obou také údajně v pořádku. Nicméně 5. transfer se mi již "nezdá". Chtěla bych se touto cestou dotázat na 2 otázky: 1. neporadil byste nám nějaké další vyšetření, které by mohlo odhalit příčinu dosavadního neúspěchu? 2.otázka: po zahájení řízené léčby nám bylo zamraženo 10 embryí dle sdělení CARu, vhodných k transferu. Nicméně jsem byla náš problém konzultovat a na jiném CARu mi sdělili, že je tento počet je velmi nezvykle vysoký, téměř nemožný. Mohu poprosit o Váš názor a případně navedení, která další vyšetření podstoupit? Velmi děkuji. Marie Vorbová
Odpověď odborníka 17.10.2018
Dobrý den, paní Marie, na to Vám, bohužel, můžu jen říci, že se centra mezi sebou velmi liší a ne všude dostanete za stejné peníze totéž. Můžete jen pátrat a zjišťovat si informace, obejít více center a porovnat si nabídku. Pak se teprve rozhodujte, kde se budete léčit. Praxe je většinou taková, že jako první si páry vybírají CAR, který mají nejblíž. Že je v přístupu, postupech a výsledcích CAR rozdíl, začnou zjišťovat až po několika neúspěšných cyklech, často ve vysokém věku, bez peněz, bez další energie a chuti něco dál podnikat... V našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, PCT, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií a test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp). Dalším faktorem, který může zcela zásadně ovlivnit výsledek, je stimulace. Je třeba stimulaci pečlivě monitorovat a řídit, 3-4x během stimulace odebíráme krev na FSH, LH a E2 a provádíme UTZ kontrolu. Stimulace by také měla trvat min. 11 dní, tedy odběr vajíček nejdříve 13. den, častěji ale podle potřeb spíše déle. Pokud není stimulace dobře provedena, jsou i získána "na pohled" kvalitní embrya, ale většinou nedochází k těhotenství... Je také důležité zvolit vhodnou dobu pro transfer. Vždy provádět prodlouženou kultivaci a transferovat embryo ve stádiu blastocysty. Většinu transferů provádíme v přirozeném cyklu jako KET, tedy ne ve stimulovaném cyklu po odběru vajíček. Výsledek může ovlivnit práce embryologické laboratoře a kvalita embryí. Práce embryologů, postupy, vybavení, apod. se napříč centry velmi výrazně liší, což má samozřejmě vliv na konečný výsledek. Víte, jakou úspěšnost má centrum, kde jste podstoupila IVF cykly? Transferuje a mrazí jednom embrya a jen ve stádiu blastocysty? Transferuje embrya po jednom? To vše Vám může dát jisté indicie... Pokud Vám dorůstají embrya do stádia blastocysty, je jistě na místě PGT vyšetření embryí před jejich transferem. Dále by bylo vhodné u partnera doplnit vyšetření fragmentace DNA spermií a podle výsledků volit metodu oplození, pro zpracování spermií použít metodu MACS. Pokud byste měli zájem, můžeme Vám nabídnout konzultaci v mé ambulanci. Konzultace je nezávazná a bezplatná a budete si moci lépe ujasnit, jak chcete do budoucna postupovat. Stačí se jen objednat na tel. 549 523 258. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Šárka Vránová (05.10.2018)
Dobrý den, manželovi urolog identifikoval Varikokelu 1.stupně, po Valsavově manévru. Manželovi je 36 let, s tím, že urolog se vyjádřil, že v tomto věku spíše operaci nedoporučí, protože se provádí v mladším věku, resp., že v tomto věku je to zbytečného. 2 . dotaz směřuje k spermiogramu. Je možné se spontánně otěhotnět při 20 mil/ml, 3 ml, 35 progresivní pohyb, morfologie v normálu? Velice Vám děkuji za Váš názor.Šárka
Odpověď odborníka 17.10.2018
Dobrý den, přikláním se k názoru Vašeho lékaře, jelikož varikokéla je u mužů rozšířená a když je bez příznaků nemá cenu ji léčit. Na druhou otázku odpovídám ano, protože popisujete hodnoty téměř normálního spermiogramu
Sara (30.9.2018)
Dobry den, chtela bych se zeptat na dalsi postupy ohledne tretiho ivf.Je mi 37 let , Fsh 10,8 .prvni ivf v roce 2017 podzim , stimulace gonalem 250 jednotek pak snizovani , 11 den opu 4x folikul , oplozeno metodou icsi vsechny a do pateho dne zbyly 3 blastocisty. 1x zavedena a dve zmrazene.Test negativní, dalsi dva kety zavedeny 19 ty den oba negativni s estrofemem a utrogestanem.2 ivf v zari 2018 , stimulace puregonem 250 jednotek, narostl pouze jeden folikul , 12 den opu a bohuzel nebyl ani vyndan nepodarilo se pri opu.Chci se zeltat na dalsi moznost stimulace v mem případně ja 37 let pravidelný cyklus , fsh 10,8 manzel 39 let slermie prumer.Meli jsme schvalene od pojišťovny i pgs , ale bohužel nedoslo na nic .Dekuji
Odpověď odborníka 09.10.2018
Dobrý den, paní Sáro, určitě bych volil jinou stimulaci, tedy krátký protokol v kombinaci Diphereline a Menopur. Důležité jsou během stimulace pravidelné odběry krve na FSH, LH a E2 a to minimálně 3-4x během stimulace. Současně provádíme UTZ vyšetření. Podle výsledků pak stimulaci event. prodlužujeme, zvyšujeme/snižujeme dávku. Odběr vajíček by neměl být dříve než 13. den od první injekce FSH, častěji stimulace trvá spíše déle. Pokud stimulace není dobře provedena, mohou být získána i na pohled kvalitní embrya, ale pacientky většinu neotěhotní. Pokud byste měla zájem, můžete se objednat k nezávazné a bezplatné konzultaci do mé ambulance, kde Vám vše vysvětlím. Vy se pak budete moci lépe rozhodnout o dalším postupu. Objednání je možné na tel. čísle 549523258. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Šárka Vránová (24.9.2018)
Dobrý den, ještě k mé mu dnešnímu dotazů po testování Chlamydie Tr, jsem mela pouze IgG.(nikoliv IgA), s tím, že mi dr.sdelil, že to muže byt již po prodělane infekci. Dekuji Vám.
Odpověď odborníka 02.10.2018
áš ošetřující lékař vám sdělil výsledky správně. Protilátky IgG značí stav po prodělané infekci, IgA protilátky jsou pozitivní v případě akutní infekce, často také IgM. Proto chlamydie ani antibiotika jistě nemají vliv na IVF.
Šárka Vránová (24.9.2018)
Dobrý den, podstupují IVF na státním zařízení.Pred začátkem IVF léčena doxycyklinem (na základě zjištění chlamydie trachomatis.. IgA - pouze). IVF cyklus zahájen cca týden po dobrani antibiotik s tím, že pan Dr.sdelil, že dobrani ATB na možnost zahájení cyklu nemá vliv. Jsem po 5 transferu a stále nic. Obavam se, zda uvedena ATB a tak kratka doba nemuze byt pricinou neuspechu.Ci zda opět nechat vyšetřit na Chlamydie, zda ATB opravdu zabrala, od zahájení IVF uběhlo cca půl roku.
Odpověď odborníka 02.10.2018
Vážená paní, ATB skutečně neměla vliv a bylo možné cyklus po týdnu zahájit.Vyšetření na chlamydie je vhodné ale nemyslím že by v tom byla příčina neúspěchu. Příjemný den

Nalezeno 2667 záznamů z celkového počtu 2667, zobrazeny 36. - 40.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida