Poradna lékaře

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Telefon: 
 * Otázka: 
 * Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2679 záznamů z celkového počtu 2679, zobrazeny 36. - 40.

Bára S. (20.11.2018)
Dobrý den, jsem 11. den po ET jednoho třídenního embrya, IVF ICSI. Test je dnes bohužel negativní. Mám již několik dní mírně zvýšenou teplotu, beru vaginálně utrogestan. Termín MS mám dnes a zatím nic, po celou dobu po ET ani žádné špinění. Je ještě možné, abych byla těhotná? Děkuji za odpověď. (IVF z důvodu špatného spg, já jsem dle lékařů v pořádku)
Odpověď odborníka 02.12.2018
Vážená paní, není možno jednoznačně říci zda jste či nejste gravidní vyčkejte týden a pokud se nedostaví menses zopakujte HCG test lépe z krve který je přesnější protože je kvantitativní. Příjemný den
Karolina (19.11.2018)
Chtela by sem se zeptat mela sem.3 cisaraky adala.sem si sterilizaci chtela by sem jeste jedno dalo by se
Odpověď odborníka 02.12.2018
Vážená paní, po provedené sterilizaci není možno vejcovody zprůchodnit, v úvahu by připadalo snad jen umělé oplodnění,ale po 3 císařských řezech by bylo těhotenství velmi rizikové. Příjemný den
Nikola Silverthornová (13.11.2018)
Dobrý den, byla mi zjištěna hodnota anti-ovarium 13,9. Vzhledem k této skutečnosti jsme se začali snažit o miminko. První měsíc snažení ovulace vůbec nebyla, druhý měsíc dle bazální teploty a ovulačního testu, kde byla ale čárka i tak slabší, než kontrolní, 23 DC. Menstruace přišla 28 DC, jako obvykle (plus mínus 1 den). Užívám letrox 50 mg denně, jiné léky neužívám. Ráda bych se optala, zda se stále snažit bez snahy situaci řešit nebo požádat gynekoložku o další vyšetření - hodnoty pohlavních hormonů, anti-spermie, anti-zona pellucida, příp. jaké další. Předem děkuji za odpověď. Věk 25 let.
Odpověď odborníka 19.11.2018
Dobrý den, paní Nikolo, v našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, PCT, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií a test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp). Doporučuji tato vyšetření doplnit a podle výsledků volit vhodný postup. Většina vyšetření je hrazena zdravotní pojišťovnou. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl
Blanka (08.11.2018)
Chtela bych otehotnet i po sterilyzaci
Odpověď odborníka 19.11.2018
Dobrý den, po sterilizaci, která se provádí přerušením vejcovodů nástroji, jde o nevratný stav, nelze otěhotnět přirozenou cestou, ale pouze metodou IFV. Existuje možnost navrácení plodnosti chirurgickým zákrokem, kdy se vejcovody zprůchodní, ale nebývá to vždy úspěšné. V dnešní době, je možnost provedení dočasné sterilizace pomocí ucpání ústí vejcovodů gelovou hmotou. Tuto sterilizaci lze přerušit vytažením gelové hmoty. I když je sterilizace nejspolehlivější formou antikoncepce, uvádí se, že existuje kolem 0,1% selhání. A to v případě, kdy přerušení vejcovodů nebylo dostatečné. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová
Zuzana (06.11.2018)
Dobry den, prosim Vas, absolvovala som imunologicke vysetrenie a vyslo mi: CD3 IFN-g hodnota 53,8 a CD4+ IFN-g 34,7 + nizka hladina vitaminu D (19,3).kedze mam 1 zdrave dieta, bezproblemove tehotenstvo a nasledne 2 potraty, tak som absolvovala tieto vysetrenia. Dr. mi odporucila brat kortikoidy, avsak nie som si ista, ci je to ta najlepsia volba. Poprosim Vas o Vas nazor co na to hovorite?dakujem velmi pekne, s pozdravom Zuzana
Odpověď odborníka 19.11.2018
Dobrý den, imunologické vyšetření nelze hodnotit pouze z patologických hodnot, je potřeba znát celkový laboratorní nález včetně podrobné anamnézy. Kortikosteroidy v malých dávkách se podávají při aktivaci imunitního systému s cílem utlumení jeho zvýšené reaktivity, která může negativně ovlivnit otěhotnění nebo zvýšit riziko potratu. Řídila bych se pokyny vašeho lékaře. Doplnění vitamínu D je určitě před plánovanou graviditou vhodné , v dávce např. preparát Vigantol gtt 5 kapek denně. S pozdravem MUDr.M.Vorlíčková

Nalezeno 2679 záznamů z celkového počtu 2679, zobrazeny 36. - 40.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Cestovní nemoci