#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Špatný výsledek spermiogramu

Poradna

Špatný výsledek spermiogramu

Dobry večer. S manželem jsme už nějakou dobu. Pokoušíme se o miminko,ale kvůli nezdarům, už jsme vyhledali odborníka. Mě x krát vyšetřovali,vše v pořádku,sama mám děti jen s jiným mužem. Manželův spermiogram otřesně. Má velký počet spermií,ale všechny jsou nemocné. Vitamíny pro muže na podporu jsme koupily a každý den je poctivě bere. Pořád to dokola zkoušíme jestli se nezadari,ale marně. Je to mesic od měsíce těžší to zklamání. Čekáme na další spermiogram ale už mě nějaká ta naděje opouští a ze sexu už nic nemám,nebaví mě. Je ještě něco čím by jsme mohli šanci počít podpořit. Už jsem opravdu zoufalá. Děkuji za odpověď
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, pokud je manželův spermiogram opravdu špatný /předpokládám, že je problém v morfologii spermií?/, pak jsou šance na přirozené otěhotnění výrazně snížené. Každopádně bych již alespoň zkusila intrauterinní inseminaci /ale záleží, jak přesně spermiogram vypadá/ nebo rovnou mimotělní oplodnění. IVF se nemusíte bát, není to nic hrozného a snad by Vás dovedlo k miminku rychleji.

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku