Poradna lékaře

Položit dotaz

* Jméno: 
* E-mail: 
* Telefon: 
* Otázka: 
* Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2568 záznamů z celkového počtu 2568, zobrazeny 1. - 5.

Iva (01.4.2018)
Dobrý den, mám mutaci protrombin g20210a heterozigot. Uvažuji o umelem oplodneni, ale vzhledem k hormonalni stimulaci, si nejsem jista, jestli umele oplodneni vubec mohu podstoupit.... Zda-li by to k memu zdravotnimu stavu bylo vhodne. Děkuji za odpoved
Odpověď odborníka 17.4.2018
Dobrý den Ivo, mutace, kterou popisujete, určitě není důvodem, abyste nemohla podstoupit umělé oplodnění. Svoje plány konzultujte se svým ošetřujícím gynekologem. Hodně štěstí. S pozdravem dr. Šimjáková
Nikola (27.3.2018)
Dobrý den. Jsem po dvou SC a jedné reoperaci SC to je víc jak 8 let, na doporučení lékaře a z vlastní vůle jsem šla na sterilizaci. To jsou tak 3 roky. Nyní mám přítele který má diagnostikováno minimum spermií a bylo mu řečeno že jedině uměle. Mám 2 otázky zda mi lékař toto umělé těhotenství udělá když mám 3 operace dělohy. A druhá zda by to bylo hrazeno když u něj jiná varianta není a já si tuto přivodila sama. Popřípadě ve které klinice by nám s tímto nejlépe pomohly.
Odpověď odborníka 17.4.2018
Dobrý den, paní Nikolo, doporučuji Vám konzultaci v mé ambulanci. Nález není tak jednoznačný, aby se dalo přímo rozhodnout. Důležitý je i názor lékaře, který Vám radil provedení sterilizace. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl Pracoviště: Sanatorium Helios
Daniela (26.3.2018)
Dobrý den, partner je 7 měsíců po chemoterapii z důvodu nádoru na varleti. Před léčbou si nechal zamrazit sperma a v únoru jsem absolvovala 1. cyklus IVF, který byl bohužel neúspěšný a nyní řešíme jak postupovat dál. Máme k dispozici ještě jednu dávku zmražených spermií, ovšem jejich kvalita není příliš vysoká. Chtěla bych se zeptat, po jak dlouhé době by bylo možné zkusit oplodnění s čerstvými spermiemi? Na onkologii nám bylo doporučeno vyčkat 2 roky. Ovšem dočetla jsem se, že už po roce od ukončení chemoterapie nejsou v těle látky, které by mohly zapříčinit vývojové vady plodu. Chtěla bych se tedy zeptat na Váš názor, jak dlouho je vhodné vyčkat s otěhotněním po ukončení chemoterapie partnera. Děkuji.
Odpověď odborníka 09.4.2018
Dobrý den, paní Danielo, určitě je vhodné vyčkat po ukončení chemoterapie partnera, dále bych vyčkala onu dobu cca dvou let, jak Vám bylo doporučeno. Zkuste ještě jednou IVF nyní, to bych asi udělala já. S pozdravem.
Veronika (16.3.2018)
Zdravím, ani nevím jak začít, OK 8.2. jsme podstoupil embryotransfe, 5 denní morula 1 kvality. 14.2. silná menstruace. 22.2. IVF test z moči-NEG. Celou věc jsme uzavřeli. Poslední menstruace před ET 21.1. Všechno jsme s manželem oželeli, ale zase jsme zůstali klidní, už máme děti a tak tohle byl takový náš poslední pokus a byli jsme i připravení na to, že to nedopadne. 8.3.přesně měsíc od ET nastala u mě šílená nausea a průjmy, do toho velice časté močení. Pár dní jsem to vydržela, když nausea ani průjen neustaly, 12.3. jsem šla k praktické lékařce, ta objevila hemoglobin v moči, odeslala mě k hospitalizaci na urologii, kde mě hospitalizovali ještě ten den. Druhý den ráno jsem byla s pilulkami atb propuštěna domů s tím, že obávaný zánět ledvin se nepotvrdil. Šla jsem tedy na infekční odd. nausea velice silná. Tam opět medikace, probiotika, zavodnění degan. Odebrány vzorky na viry, stolice i rekto výtěr. Vše negativní, CRP rovněž negativní. Jediný hraniční ukazatel, byla hladina cukru v krvi, 6,4. Dnes se přidala bolest v podbřišku. Byla jsem na gynekologii, nález: UZ: děloha v AVF, dl osa 75, E homogenní sekreční 14 mm, ovaria bilat.eutopická, do 35 mm, v ose, s norm. folik. aparátem, vlevo dominantní folikul 16 mm. závěr t.č. gynekologický nález v normě???? Nerozumím tomu, moje menstruace má nyní 3 den zpoždění. Pokud počítám správně, pokud jsem pochopila, děložní sliznici mám vysokou, měla bych tedy začít menstruovat? Ale ten folikul??? Budu tedy ovulovat? Vůbec tomu nerozumím. Mám jít na kontrolu ke svému gynekologovi? Paní lékařka mi jen řekla, že bych měla znovu na urologii, ale tam jsem už byla i hospitalizovaná a vlastně žádný nález nemám, ani vysoké CRP. OBJ: všude kam dojdu, mám vysoký tlak, jsem strašlivě unavená, nausea pořád pokračuje, průjem už 3 den není. Virologie negativní i výtěr. Nevím co se se mnou děje, jediná situace kdy se mi uleví od nausey, když sním sušenku, něco sladkého. Můžete mi prosím pomoci a poradit? Mnohokrát děkuji. Veronika, 38 let. (možná ještě důležitá věc), maminka carcinom prsu, před dvěma lety doléčena.
Odpověď odborníka 09.4.2018
Dobrý den, určitě bych Vám doporučovala kontrolní vyšetření na gynekologii. Nevidím důvod, proč byste znovu měla být vyšetřena na urologii. Tam už jste vyšetřena byla a byla Vám nasazena léčba. Vaše potíže mi navíc nepřijdou urologického charakteru. Jinak bych doporučovala ještě kontrolní lačnou glykémii, pokud jsme měla vyšší cukr. Co se týče nausey, jsou ještě jiné možnosti,co nasadit. Kromě Deganu by se dal zkusti ještě např. Torecan nebo na zklidnění žaludku např. Omeprazol. Hodně štěstí, dr. Šimjáková
Jarmila (15.3.2018)
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli mám šanci na umělé těhotenství když minulý rok jsem byla těhotná přírodní cestou. Bohužel jsem byla mimo dělohy. Tak ní byl odebrán vejcovod. Teď mi zjistili že můj poslední vejcovod je slabí podle mého gynekologa je postiženej. Tak chci vědět jestli mám šanci na dítě. Děkuji
Odpověď odborníka 09.4.2018
Dobrý den, paní Jarmilo, ano, šanci na dítě máte, ale zřejmě bude nutné podstoupit umělé oplodnění, je vhodné vyšetření v IVF centru, klinice, proberte tuto možnost se svým gynekologem. S pozdravem a přáním brzkého těhotenství.

Nalezeno 2568 záznamů z celkového počtu 2568, zobrazeny 1. - 5.

Anketa

Souhlasíte s věkovým omezením umělého oplodnění?

Soutěž o LED lampičku do USB
Soutěž o LED lampičku do USB Platnost: 1.4. - 30.4.2018

V dubnové soutěži budeme soutěžit o LED svítilnu do USB.

Chci soutěžit

Video
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Kam za teplem? Nejoblíbenější destinace českých cestovatelů